Reproducerea
Reproducerea are loc după o scurtă perioadă de hibernare, în lunile septembrie-noiembrie. După împerechere, partenerii mai stau un timp împreună, apoi se despart, masculul revenind la viața solitară. Când ouăle trebuie depuse, femela sapă o groapaăde 60-90 cm adâncime.
Începe cu săparea unei galerii în pantă, cu o lungime intre 6 si 12 m. Materialele necesare construirii cuibului sunt transportate de femelă. Ea blochează calea de acces cu unul sau mai multe „dopuri” de pământ, groase de 15-20 cm, pe care le bătătorește cu coada.
In aceasta izolare are loc depunerea a 2-3 ouă, cu diametrul de 1,5 cm. Incubația durează 7-10 zile, femela păstrând ouălele lângă abdomenul ei. Ieșirea puilor din ouă este asigurată de un „dinte” aflat la vârful botului, care apoi dispare. Prezenta acestui „dinte” este tot un caracter arhaic, nefiind prezent la nici un alt mamifer.
La naștere, puii nu măsoară mai mult de 13 mm lungime, sunt orbi timp de 11 săptămâni si se hrănesc cu laptele mamei, secretat prin porii pielii. Toate exemplarele se nasc cu pinteni la picioarele din spate, însă aceștia cad de pe picioarele femelelor la vârsta de aproximativ un an, în vreme ce pintenii masculilor devin veninoși în timpul sezonului de împerechere.

